Jezelf buitengesloten? Een slotenmaker helpt je uit de nood!

Sleutelmaker

Jezelf buitengesloten? Een slotenmaker helpt je uit de nood!

aug 9, 2023 Blog by Huurkamers.nl

Je hebt het misschien al wel eens van iemand gehoord: snel vertrekken naar de winkel en wanneer je in de auto stapt kom je tot het besef dat de huissleutel nog op de binnenkant van de deur steekt… Niet meer binnen geraken, dit zal jou niet overkomen hoor je jezelf denken. Maar het is helaas sneller gebeurt dan je denkt. Houd daarom altijd het nummer van een slotenmaker achter de hand! 

Wanneer beroep doen op een slotenmaker? 

Een slotenmaker, daar kan je dus beroep op doen wanneer je de sleutel op de deur hebt laten zitten en je dus niet meer binnen kan. Een slotenmaker komt dan zo snel mogelijk ter plekke en zal eerst proberen de deur open te krijgen door middel van een zuignap. Met een beetje trekken en duwen kan dit best lukken. Lukt het niet om de deur open te krijgen? Dan zal de slotenmaker helaas het slot eruit moeten halen en een nieuw moeten plaatsen. 

Wanneer kan je beroep doen op een slotenmaker? 

Jezelf buitensluiten en de sleutel op de deur laten zitten, je doet het niet voor je plezier. Dit kan iedereen op elk moment overkomen. Op een zondag of een feestdag jezelf buitensluiten, het is gelukkig geen drama. Heel veel slotenmakers hebben een 24u op 24u service. Je kan hen dus dag en nacht bereiken. Ben je in het weekend een stevig nachtje gaan feesten en ben je de sleutel kwijt geraakt? Ook dan kan je dus beroep doen op een slotenmaker! 

Wat kost beroep doen op een slotenmaker? 

Elke situatie is anders maar een slotenmaker in Gent contacteren kost uiteraard wel geld. Heeft de slotenmaker de deur open gekregen met een zuignap en moet hij het slot niet vervangen? Dan zal hij alleen zijn vervoerskosten aanrekenen en eventueel een spoedprocedure. Moet hij echter wel een slot vervangen, dan zal de factuur aan het einde van zijn dienst helaas wel iets hoger liggen.