Met een budget je badkamer opknappen doe je zo

Met een budget je badkamer opknappen doe je zo

nov 9, 2022 Blog by Huurkamers.nl

Als je van plan bent om de badkamer te verbouwen, kijk dan eerst wat er nog bruikbaar is in je bestaande badkamer voordat je op zoek gaat naar badkamer inspiratie. Misschien zijn de badkamertegels eigenlijk nog steeds geweldig, maar vind je de kleur gewoon niet meer mooi. Misschien is de wastafel, douche of bad nog in perfecte staat en bestaat de mogelijkheid om hem opnieuw te gebruiken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je badkamermeubels. Zijn de producten aan vervanging toe of kunnen ze hergebruikt worden? Door dit goed uit te zoeken weet je zeker dat je niet zomaar te veel geld uitgeeft.

Kleine aanpassingen doen vaak al veel

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen of te veranderen om er weer tevreden mee te zijn? Bedenk in dat geval dat kleine aanpassingen vaak al een onwijs groot verschil kunnen maken. Geef bijvoorbeeld de muren of tegels eens een prachtige nieuwe kleur. Voeg extra verlichting toe aan de kamer, waardoor de ruimte direct een stukje groter lijkt. Gebruik glanzende materialen zoals glas of metaal die licht reflecteren om een ​​gevoel van ruimte en luxe te creëren. Zet wat planten neer voor een natuurlijke look. Vervang vuile gordijnen door mooie nieuwe jaloezieën. Kies een mooie decoratie om de badkamer mee aan te kleden. Leg gratis vloer door iemand in te huren die je kent. Zo bespaar al je een onwijs hoop geld!

Geef een nieuw leven aan oude spullen

Er zijn veel manieren om je oude spullen nieuw leven in te blazen. Zo kun je ervoor zorgen dat het meubel, de tegels of de vloer er als nieuw uitziet, ook als dat niet zo is. In plaats van de badkamertegels te vervangen, kun je ze bijvoorbeeld ook gewoon verven. Bovendien kun je in plaats van een hele nieuwe set badkamermeubels te kopen misschien gewoon de oude meubels opknappen. Helemaal nog niet zo’n gek idee! Om deze redenen is het zinvol om te kijken naar wat er daadwerkelijk vervangen moet worden en wat hergebruikt kan worden. Recycling en/of opknappen is in de meeste gevallen veel goedkoper dan nieuw kopen.

Stel een duidelijk plan en budget op

Aan de slag zonder een budget vast te stellen voor je splinternieuwe badkamer? Dan is de kans groot dat je heel veel meer geld moet uitgeven dan je zou willen. Je bespaart geld door vooraf een budget vast te stellen en duidelijk plannen te maken. Hierdoor krijg je een beter beeld van je mogelijkheden en opties en kun je weloverwogen keuzes maken. Voordat je naar de winkel rent om alles te kopen, is het daarom verstandig om even de tijd te nemen en uit te zoeken hoeveel een nieuwe badkamer mag kosten.

Het zelf uitvoeren van de taken

Iemand inhuren voor verschillende taken is vaak best wel duur. Daarom is het zinvol om te kijken wat je zelf kunt doen. Moeten de tegels van de muur weggehaald worden? In de meeste gevallen kun je het zelf doen in plaats van dit uit te besteden aan werklui. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van oude sanitair en leidingen. Als je deze dingen zelf doet, bespaart je onwijs veel geld. Denk continu bij het verbouwen van je badkamer dus goed na over wat je zelf kunt doen. Kun je bijvoorbeeld de muren zelf schilderen? Meubels monteren? Een spiegel ophangen of het licht aandoen? Doe het vooral zelf. Zo bespaar je handen vol met geld!