5 tips om je studentenkamer te pimpen

studentenkamer pimpen

5 tips om je studentenkamer te pimpen

jul 18, 2022 Blog by Huurkamers.nl

Ben jij net op kamers gaan wonen als student? Dan wil je vast en zeker geen saaie kamer met enkel witte muren, een bed en een bureau. Gelukkig zijn er allerlei soorten manieren om je studentenkamer op te pimpen. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van een ledstrip kopen op unieke plekken wat kleur geven aan je kamer. In deze blog vind je 5 tips waarmee jij zeker een opgepimpte studentenkamer krijgt.

1. Kies voor kleur

In de eerste plaats is het slim om wat kleur aan je kamer te geven. Dit komt doordat kleur meer persoonlijkheid weergeeft in een kamer. Kies daarom voor bijvoorbeeld een nieuwe kleur verf op de muren of kies voor een laminaatvloer met een uniek kleurenpatroon. Heb jij niet zoveel budget om dit soort maatregelen te nemen? Dan kun je ook voor wat kleurrijke posters gaan van je favoriete films of tv series.

2. Opgeruimd staat netjes

Een andere manier om je studentenkamer een make over te geven, is door je kamer op te ruimen. Wanneer jij jouw kamer netjes hebt opgeruimd, zie je meteen hoe je kamer er echt uitziet. Daardoor is het een stuk eenvoudiger geworden om een analyse te maken over welke plekken in je kamer nou nog een beetje saai zijn. Als gevolg hiervan kun je dus veel makkelijker een plan maken om dit gedeelte van je studentenkamer op te fleuren. Opruimen is dus zeker iets wat je niet mag onderschatten.

3. Schilder het stucwerk

Verder is het ook handig om via stucwerk je kamer op te pimpen. Stucwerk is een manier van schilderen waarbij jij jouw muren een uniek patroon geeft. Dit kan ervoor zorgen dat je muren er bijvoorbeeld erg minimaal en glad uitzien, terwijl aan de andere kant je ook kan kiezen voor een wat meer robuuste uitstraling. Maar de grootste bonus is dat je door het schilderen van het stucwerk de gaten in de muren verbergt die vorige bewoners gemaakt hebben. Daardoor ziet je kamer er ineens een stuk meer verzorgd uit.

4. Zorg voor genoeg opbergruimte

Tevens helpt het om genoeg opbergruimte te hebben in je studentenkamer. Wanneer je dit slim aanpakt, kun je daardoor allerlei spullen makkelijk wegstoppen. Hierdoor ziet je kamer er ineens een stuk ruimer uit, en daardoor ook nog een luxer. Kies voor opberglades die onder je bed kunnen gaan bijvoorbeeld. 

5. Vrolijke verlichting

Tot slot helpt vrolijke verlichting ook om je studentenkamer fraaier te maken. Denk dan met name aan verlichting dat warme kleuren als oranje of roze kan laten schijnen. Daarbij zijn led strips vaak de beste manier om dit te kunnen doen. Met behulp van een led strip adapter kun je eenvoudig de ledstrips aansluiten. Het leuke aan ledstrips is dat je ze op elke gewenste plek kunt plaatsen en dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn.