5 tips om je appartement te verduurzamen

zonnepanelen op appartement

5 tips om je appartement te verduurzamen

jul 18, 2022 Blog by Huurkamers.nl

Wie zorgt voor verduurzaming van de appartement zorgt voor minder energieverbruik. Daarnaast is het ook zo dat dit voor meer wooncomfort kan zorgen. Alleen beseft lang niet iedereen dit altijd. Het kan bovendien nog veel meer opleveren. Denk alleen al aan de opbrengst van zonnepanelen op de lange termijn. Hier volgen 5 bruikbare tips om je appartement te verduurzamen.

1. De woning isoleren

Een appartement isoleren is wat lastiger dan voor een vrijstaande of rijtjeswoning. Dit kan niet zomaar aan de buitenzijde van de woning. Dat zou alleen kunnen wanneer iedereen in het gebouw meedoet. Daarom is het slim om te bekijken welke mogelijkheden er allemaal aan de binnenzijde liggen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan hoe de warmte via de hal de woning verlaat. Bovendien dringt isolatie ook geluidshinder terug.

2. Kiezen voor zonnepanelen

Het is aantrekkelijk om zonnepanelen op een appartement te plaatsen. Daarmee is bijna alle elektrische energie die je nodig hebt op te wekken. Dat betekent dus ook dat de panelen wel heel snel terug te verdienen zijn. Kijk daarbij vooral ook naar de zonnepanelen subsidie in 2022. Dit kan alleen maar zorgen dat het alleen maar voordeliger wordt.

3. Aan de slag met glas en kozijnen

Ook kan het aantrekkelijk zijn om eens als VvE aan de slag te gaan met het vervangen van het glas en de kozijnen. Juist ook omdat daar veel winst te behalen is. De ontwikkelingen op dit gebied gaan altijd door. Hoe ouder het glas en de kozijnen zijn, hoe meer vervangen oplevert.

4. Andere apparaten gebruiken

Wie in het appartement zuiniger wil leven, kan dat doen door de apparatuur in huis eens langs te lopen. Het is wel heel fijn om te zien hoeveel je kan besparen wanneer je een nieuwer en energiezuiniger model koopt. Hoe ouder de machine, hoe groter de besparing bij vernieuwing. Dit kan echt om grote bedragen gaan wanneer je apparaten al vele jaren niet meer vervangen zijn. Dat maakt het ook de moeite waard.

5. Samen actie ondernemen

Mocht het nu zo zijn dat je alle tips al hebt toegepast, dan kan je natuurlijk altijd nog meer doen. Dat doe je bijvoorbeeld door te bekijken of je niet toch met de VvE moet gaan praten. Je kan het dan toch eens hebben over duurzame maatregelen die jullie samen kunnen nemen voor het hele complex. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanpakken van de isolatie aan de buitenzijde.