10 tips om een betaalbare studentenkamer in Leiden te vinden
Ga je studeren in Leiden en lukt het je niet om een kamer te vinden? Dan kan je natuurlijk of thuis blijven wonen. Als je dat niet ziet zitten, moet je flink aan de slag. En weet je niet waar je moet beginnen, dan vind je hier een top 10 met de beste tips een betaalbare studentenkamer te vinden.
1. Schrijf je in bij Duwo
Duwo is dé studentenhuisvester in Leiden (en andere studentensteden). Je moet eenmalig een klein bedrag betalen om je in te schrijven, maar het is de moeite waard, want Duwo beheert bijna duizenden studentenkamers in Leiden en in de nabije toekomst worden er -in samenwerking met de gemeente Leiden- nog veel meer bijgebouwd. In het artikel Betaalbare studentenkamers bij Yours Leiden lees je hier meer over.
2. Start een zoektocht op de studentenkamersites
Er zijn talloze websites waarop studentenkamers worden aangeboden. Hieronder een top 10:
- Christelijk Wonen is de kamersite waar christenen en andere geïnteresseerden een geschikte kamer en huisgenoot kunnen vinden. je moet je wel registeren, maar het gebruik is gratis.
- Huren in Leiden: heeft een aanbod kamers en studentenkamers in Leiden. Inschrijven is gratis.
- In Leiden Huren werkt op basis van no cure no pay.
- Kamernet.nl: Kamernetwerk waarbij je een abonnement dient te nemen waarmee je de mogelijkheid krijgt te reageren op de advertenties.
- Kamertje.nl; Het bekijken van het aanbod is gratis. Je moet je wel aanmelden.Heb je geschikte kamer gevonden, dan dien je éénmalig een membership te nemen, dat is al mogelijk vanaf €19,95.
- Kamersinnederland.nl: Wanneer je interesse in een kamer hebt en contact wil opnemen met de verhuurder dan dienje een bijdrage te betalen
- Kamers.nl: abonnementsgeld wordt door woningzoekende betaald
- Rooming.nl. Aanmelden gaat via een koppeling met Facebook. Voor de verhuurder is de site gratis. De huurder dient een abonnement te nemen.
- Studentenkamers.nl is gratis en vraagt geen geld om te reageren op een kamer of om er een aan te bieden. Het kan wel zo zijn dat een van de andere kamersites waar Studentkamers.nl naartoe linkt dat wel doet.
- Studentenkamers-Leiden.nl: Gratis zoekmachine voor studentenkamers
3. Start een zoektocht via de woningverhuursites
- Funda
- Huurwoningen.nl
- Pararius
4. Schijf je in bij de lokale woningverhuurbureaus
- Bureau Hogeland
- Househunting Leiden
- JM Beheer
- Kamerraad
5. Start een zoektocht op Facebook
Er zijn er verschillende Facebookgroepen waar kamers worden aangeboden. Hieronder een selectie. Je kunt natuurlijk ook een bericht plaatsen op je eigen Facebook Pagina.
- In Leiden Huren
- Kamer Gezocht
- Leiden House Renters: a hunt for a home
- Kamer Huren in Leiden
- Leiden Housing
6. Speur naar een kamer op Twitter
Volg de kameraccounts op Twitter en laat weten dat je een kamer zoekt. hieronder een aantal Twitteraccounts die je verder op weg kunnen helpen
- @Alle Kamers 071
- @Kamers Leiden
- @Studentenkamers Leiden
7. Ga antikraak
Heb je geen zin in wachttijden, hoge huren en vind je het niet erg om te wonen in een leegstaand kantoorpand of een voormalige school, dan is antikraak een heel goedkoop alternatief. Kijk eens op de sites van Interveste of Villex.
7 Hang briefjes op prikborden
In universiteitsgebouwen, bibliotheken en supermarkten hangen vaak briefjes met kamers te huur, of hospiteeravonden. Hang zelf ook briefjes op met je telefoonnummer.
8. Gebruik je netwerk
Schakel iedereen die je in Leiden kent in en vertel dat je een kamer zoekt! Je kunt natuurlijk ook een oproep delen via Facebook, Instagram of Whatsapp.
9. Wees creatief
Zorg dat de hele wereld weet dat je een kamer zoekt. val op, wees origineel e en trek heel veel aandacht. Ga bij gebrek aan een kamer, wonen in een tent en post foto’s en berichten op de sociale media. Maak een filmpje, zet het op Youtube en verspreid het op de sociale media.
10. Begin een eigen studentenhuis Heb je rijke ouders, een suikertante of heb je zelf een klein kapitaaltje bij elkaar gespaard, overweeg dan een eigen studentenhuis te beginnen. Koop een woning in Leiden en maak er een studentenhuis van. Naast het feit dat jezelf geen kamerhuur hoeft te betalen en wel huurinkomsten ontvangt, kun je ook nog eens je eigen huisgenoten uitzoeken.