Lekker wonen met een hardhouten vloer

Lekker wonen met een hardhouten vloer

mrt 10, 2022 Blog by Huurkamers.nl

Massief houten vloeren zijn vrij taai, en nieuwe afwerkingen dragen bij aan hun vermogen om krassen, deuken en morsen te weerstaan. Ze zijn echter niet onverwoestbaar, en er zijn enkele dingen die je in gedachten moet houden bij het plannen van onderhoud en verzorging van massief houten vloeren. Een beetje onderhoud doet veel voor houten vloeren.

Zoek online naar tips. Minder is meer met hardhouten vloeren

De eenvoudigste methode om hardhouten vloeren schoon te houden is om ze regelmatig te vegen en ze vervolgens schoon te maken met een dweil die licht vochtig is. Een lichte stofzuiger kan worden gebruikt in plaats van het vegen als je stofallergie hebt en geen bezem wilt gebruiken. De voorkeur gaat uit naar een stofzuiger zonder klopper, dus met alleen de zuigkracht.

Het is goed om eens per maand of zo vaak als nodig een vloerreinigings- op alcoholbasis te gebruiken. Kies een reiniger die je op de vloer spuit en er weer afveegt. Vraag je houthandelaar naar het gebruik van schoonmaakmiddelen op het product dat je gekocht hebt of zoek online naar handige woontips.

Krassen en deuken vermijden

Als je meubels of apparaten verplaatst, leg dan stukken tapijt met de nap naar beneden onder elke poot en schuif de meubels.

Draag nooit naaldhakken op hardhouten vloeren.

Overweeg stoffen laarzen voor honden of houd honden weg van de hardhouten vloeren.

Ruim gemorste vloeistoffen onmiddellijk op. Als schoenen nat zijn, zet ze dan bij het binnenkomen op een plastic mat of laat ze achter in een speciale ruimte. Haal in de winter de sneeuw en het ijs uit je schoenzolen voordat je naar binnen gaat, anders smelt het en kan het een puinhoop worden.

Sluit ramen in de buurt van hardhouten vloeren als het regent. Koop matten die gemaakt zijn om op massief hardhout te worden gebruikt.

Het verhelpen van problemen

Je hardhouten vloer zal krassen krijgen in de beschermende afwerking, en dat is te verwachten. De meeste zullen niet zichtbaar zijn. Na 3-4 jaar een nieuwe toplaag aanbrengen kan de glans van de vloer verbeteren. Het zal je vloer een langer leven geven. Een van de voordelen van massief hardhouten vloeren is dat ze kunnen worden overgeschilderd. Lekker wonen en genieten van je huis; je moet er wel iets voor doen.