Een duurzame keuken ontwerpen of renoveren

Een duurzame keuken ontwerpen of renoveren

mrt 10, 2022 Blog by Huurkamers.nl

Mensen uit de meeste culturen over de hele wereld zijn het erover eens dat de keuken het hart en de ziel van het huis is.

Helaas zijn de meeste moderne keukens vaak ruimtes in ons huis die enorme hoeveelheden energie verbruiken en tegelijkertijd aanzienlijke hoeveelheden afval veroorzaken.

De volgende tips helpen je manieren te ontdekken om een ​​echt duurzame keuken te ontwerpen of te renoveren die is ontworpen rond energie-efficiëntieprincipes, duurzame inkoop, gezond levensonderhoud en het upcyclen van afval tot regeneratieve overvloed.

Duurzaam geproduceerde en gezonde kasten

Kasten kunnen een keukenontwerp maken of breken. Veel aannemers kunnen de totale kosten van de huizen die ze bouwen verlagen door kasten van inferieure kwaliteit te installeren. Dit soort kasten en kasten is niet esthetisch aantrekkelijk, en ze zijn ook afkomstig van bronnen die doorgaans niet hernieuwbaar zijn.

Houten kasten zijn meestal de betere optie, zowel voor het algehele uiterlijk als voor duurzaamheid. De goedkopere opties, traditioneel gemaakt van vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF), bevat hoge niveaus van formaldehyde en andere chemicaliën bevatten. Dus als je budget het niet toelaat om te kiezen voor hardhouten kasten, kun je het beste op zoek gaan naar formaldehydevrije MDF-kasten voor in de keuken.

Energiezuinige apparaten

Om het energieverbruik in de keuken te verminderen, is de eerste vuistregel om het aantal apparaten te beperken. Essentiële keukenapparatuur ,zoals een koelkast of vaatwasser, koop je best energiezuinige toestellen. ( A labels)

Plaats een gecertificeerde afzuigkap als keukenventilatiesysteem. Die verwijdert kookluchtjes, verbrandingsgassen van het fornuis, vet in de lucht en andere luchtverontreinigende stoffen die bij het bereiden van voedsel worden geleverd.

Verlichting

Kies een mooie verlichting die zowel functioneel als geldbesparend is. In de keuken heb je een krachtige lichtbron nodig boven de werkplekken en dimmers voor de sfeer. Ongeacht het armatuur, moet is zijn ledlampen 90% energiezuiniger dan gloeilampen en ze gaan langer mee. Leds worden niet warm, bevatten geen kwik en zijn vochtbestendig. Ook bij een keukenrenovatie kan de verlichting duurzamer worden door alle gloeilampen, spaarlampen en halogeenspots te vervangen door praktische en sfeervolle led keukenverlichting.