Wat zijn de voordelen van een ondergrondse perscontainer?

voordelen ondergrondse container

Wat zijn de voordelen van een ondergrondse perscontainer?

aug 6, 2021 Blog by Huurkamers.nl

Een perscontainer is een container waarin het afval wordt samengeperst. Hierdoor wordt het wel vier tot zeven keer verkleind. De perscontainers zijn zowel bovengronds als ondergronds verkrijgbaar. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een ondergrondse perscontainer.

Er kan veel afval in

Aangezien de perscontainers het afval zo klein maken, kan er enorm veel afval in de containers worden gegooid. In plaats van veel verschillende afvalbakken heb je er aan één genoeg. Bovendien hoeft de ondergrondse perscontainer niet vaak geleegd te worden, wat weer (transport)kosten scheelt. Ook zal de ondergrondse perscontainer niet snel uitpuilen, waardoor het afval niet op straat komt te liggen. Zeker als je kiest voor een perscontainer van Afvalpersontainer.nl dan weet je zeker dat de ruimte maximaal wordt benut.

Het afval is niet zichtbaar

Een ondergrondse perscontainer is voor het grootste deel onder de grond gevestigd. Bovengronds zie je alleen een afvalbak ter grote van een normale container, waar je het afval in moet gooien. Aangezien deze afvalbak voorzien is van een klep en verder volledig dicht is, kun je het afval niet zien. Dit heeft een positieve invloed op het straatbeeld.

Er kunnen veel afvalstromen in

Bijna alle afvalstromen kunnen in een ondergrondse perscontainer. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze allemaal bij elkaar worden gegooid. Voor elke afvalstroom moet er een aparte perscontainer zijn. Maar perscontainers zijn niet voor alle materialen geschikt. Harde materialen als glas en metaal moet je er niet in gooien, aangezien deze materialen niet te persen zijn. Er bestaan dan ook geen perscontainers voor glas of metaal.

Je hebt minder last van ongedierte

Bij een ondergrondse perscontainer heb je minder last van ongedierte dan bij een bovengrondse. Dat heeft alles met de temperatuur te maken. Onder de grond is het namelijk standaard tussen de 10 en 15 graden, terwijl ongedierte juist afkomt op hoge temperaturen. Daarom heb je er bovengronds in de zomer ook meer last van dan in de winter. Maar dit is niet de enige reden waarom er minder ongedierte in de ondergrondse containers zit. Het feit dat de afvalperscontainer volledig is afgesloten, speelt ook een rol. Hierdoor ruikt het ongedierte het afval niet, waardoor de muizen en ratten er ook niet op af komen.