5 tips om zelf je studentenkamer te verbouwen

studentenkamer verbouwen

5 tips om zelf je studentenkamer te verbouwen

aug 6, 2021 Blog by Huurkamers.nl

Eindelijk! Je hebt je middelbare schooldiploma op zak en kunt aan het studentenleven beginnen. Als je eenmaal een kamer hebt gevonden, kun je er lekker aan gaan klussen en het echt jouw plekje maken. Lees hier 5 tips om zelf je studentenkamer te verbouwen.

Let op: is er een flinke verbouwing nodig en overweeg je een container huren in Amsterdam via ParidonContainers.nl voor het bouw- en sloopafval? Informeer dan altijd eerst bij de gemeente naar de regelgeving.

Tip 1: trek kluskleding aan

Bij het verbouwen komt veel afval vrij, dus om te voorkomen dat je kleding vies wordt of je je bezeerd, hebt je goede kluskleding nodig. Doe bij voorkeur werkschoenen en handschoenen aan. Voor kleinere klusjes als het verven van de muren is het al voldoende om oude kleding aan te doen. Het maakt niet uit welke kleding, zolang het maar vies mag worden.

Tip 2: schaf het juiste gereedschap aan

Naast de juiste kleding, moet je je ook op andere fronten goed voorbereiden. Zorg dat je het belangrijkste gereedschap in huis hebt. Denk aan een hamer, boormachine en een schroevendraaier. Je wilt namelijk niet elke keer weer naar de winkel moeten. Het kan ook leuk zijn om planken op te hangen, bijvoorbeeld. 

Tip 3: check de vloer

Als je van plan bent om voor lange tijd in je studentenkamer te wonen, wil je natuurlijk het liefst dat deze helemaal perfect is, inclusief een nieuwe vloer. Soms is dit inderdaad nodig, maar lang niet altijd. Een nieuwe vloer is erg duur, dus zolang de oude nog prima meekan, is het verstandig deze gewoon te laten liggen. Kijk wel of het laminaat nergens opbolt door vocht en of de planken nog goed aansluiten.

Tip 4: moet er iets aan de muren of het plafond gedaan worden?

Ook doe je er goed aan om even naar de muren en het plafond te kijken. Als deze erg beschadigd zijn, moet je deze misschien repareren. Nu hoef je niet meteen de hele muur te stuken, waar is een likje verf ook al genoeg. Tip: verf het plafond altijd wit. Als het een te donkere kleur heeft, ziet de kamer er optisch namelijk veel kleiner uit. 

Tip 5: Huur een puincontainer

Het zal je verbazen hoeveel puin er vrijkomt bij de verbouwing van een studentenkamer. Om dit goed en veilig op te bergen, is het aan te raden om een puincontainer te huren. Het huren van een puincontainer is vaak niet duurder dan wanneer je zelf elke keer naar de milieustraat moet rijden en is erg handig in gebruik. Wil je een puincontainer in Amsterdam of andere grote studentenstad huren? Dan is het belangrijk om op voorhand te informeren bij de gemeente naar de regelgeving op dit gebied. Vaak is een vergunning vereist of moet je melding maken van het plaatsen van een puincontainer.