5 tips bij aanschaf van een boxspring

tips aanschaf boxspring

5 tips bij aanschaf van een boxspring

jan 21, 2021 Blog by Huurkamers.nl

Bij een boxspring kopen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Bovenal geeft een boxspring je slaapkamer een luxe uitstraling! Het geeft je dagelijks het gevoel, dat je in een hotel overnacht. Voordat je de boxspring aanschaft, is het verstandig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. In dit artikel vind je vijf handige tips, die je helpen bij het vergelijken van modellen. 

Tip 1: let op het formaat van de boxspring

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met het formaat boxspring. Past de boxspring in de ruimte die je in de slaapkamer hebt? Met hoeveel personen verwacht je straks in de boxspring te liggen? Welke breedte sluit hier het beste op aan? Je hebt de keuze uit eenpersoons-, tweepersoons- en twijfelaar boxsprings.

Tip 2: kijk naar de beschikbare opbergruimte

Verschillende boxsprings zijn voorzien van geïntegreerde opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een of twee lades aan de onderzijde van de boxspring. Met deze lades heb je altijd een plek voor een extra dekbed, voor een kussen, enzovoorts. Handig, want zo hoef je ze niet in de kast op te bergen! 

Tip 3: de stijl van een boxspring vergelijken

Een boxspring is vaak nadrukkelijk aanwezig in de uitstraling van een slaapkamer. Zorg er om deze reden voor, dat de stijl van de boxspring past bij de rest van je interieur in huis. Een te groot contrast zou je slaapkamer erg rommelig kunnen maken. 

Tip 4: vergelijk verschillende toppers

Consumenten combineren een nieuwe boxspring vrijwel altijd met een nieuwe topper. Een topper op de boxspring biedt je nog meer comfort tijdens het slapen. Daarbij helpt een topper te voorkomen, dat je het matras van de boxspring eens in de zoveel jaar moet vervangen. 

 Tip 5: probeer de boxspring uit in de showroom

Niet de minst belangrijke tip: probeer een boxspring altijd uit in de showroom van een winkel. Je wilt er zeker van zijn dat de boxspring comfortabel ligt en qua stijl past bij je interieur. Hoewel foto’s vaak een goed beeld geven, is het prettig om de boxspring zelf uitgeprobeerd te hebben. Je zou de boxspring ook online kunnen bestellen en thuis uit kunnen proberen. Bevalt het model niet, dan kun je deze retourneren.