Stap voor stap zelf een trapleuning bevestigen

”zelf trapleuning bevestigen

Stap voor stap zelf een trapleuning bevestigen

dec 21, 2020 Blog by Huurkamers.nl

Een trap is niet compleet zonder een bijpassende trapleuning! Daarbij biedt de trapleuning je de nodige veiligheid bij het omhoog en naar beneden bewegen. Op het moment dat je het gevoel hebt uit te glijden, kun je jezelf vastgrijpen aan de trapleuning naast de trap. Hoe monteer je een trapleuning? In dit artikel leggen we je het stapsgewijs uit. Over het algemeen ben je hier niet langer dan een half uur tot een uur mee bezig. Een leuke klus voor de zondagmiddag! Hulp van een timmerman heb je hierbij niet nodig. 

 

Stap 1: kies de juiste hoogte voor de trapleuning

Een trapleuning monteren begint bij het bepalen van de juiste hoogte hiervan. Teken op deze hoogte de punten af, waar je de trapleuning aan de wand wilt gaan bevestigen. Dit kan per trapleuning verschillen en is afhankelijk van het meegeleverde montagemateriaal. 

 

Stap 2: zaag de trapleuning op maat en werk deze af

Vaak heeft een trapleuning bij de levering hiervan nog niet het juiste formaat. Mogelijk is de leuning net iets te lang voor de lengte van jouw trap. Zorg dat je de trapleuning op maat zaagt en deze afwerkt. Dit kan met verf, met een spray, enzovoorts. 

 

Stap 3: bevestig het montagemateriaal aan de wand

Nu ben je klaar om de trapleuning op de wand te gaan bevestigen. Vaak monteer je hierbij eerst het montagemateriaal. Boor gaten op de juiste plek, steek een stevige plug in het gat en schroef de leuninghouders voor de trapleuning vast. Zorg dat je de juiste pluggen gebruikt. 

 

Stap 4: hang de trapleuning aan de leuninghouders

Tot slot is het zaak om de trapleuning aan de reeds gemonteerde leuninghouders te bevestigen. Dit is makkelijker dan je denkt! Vaak zitten er als schroefgaten in de trapleuning, waardoor het enkel nog zaak is om deze stevig aan te draaien.

 

Op zoek naar een trapleuning, balustrade of houten trap? Op Houtcompleet.nl hebben ze een ruim assortiment!