Zo zorg je voor een onderhoudsvrij appartement

Zo zorg je voor een onderhoudsvrij appartement

jul 23, 2019 Blog by Huurkamers.nl

Een gietvloer is niet alleen mooi, het maakt je appartement ook nog eens zo goed als vrij van onderhoud. De gewone klusjes moeten natuurlijk wel gedaan worden. Het behang zal er na verloop van tijd toch niet meer goed uitzien. De raamkozijnen hebben nog steeds af en toe een verfbeurt nodig.

Een appartement heeft in de meeste gevallen al een bestaande vloer als je er in trekt. Bij het leggen van een gietvloer moet je rekening houden met een heel groot verschil tussen de bestaande vloer en een gietvloer.

Een fabrieksvloer

De bestaande vloer wordt in een fabriek gemaakt, onder perfect gecontroleerde omstandigheden. Dat is niet het geval met een gietvloer. De temperatuur, luchtvochtigheidsgraad en het stof in de lucht kan in een moderne fabriek volledig onder controle gehouden worden.

Het proces van leggen, drogen en uitharden van een gietvloer gebeurt gewoon bij jou thuis, in het appartement. Een aanrader is wat dat betreft Van Hollandse Bodem gietvloeren.

Daarom is het kiezen van de vloer zelf niet zo belangrijk als de keuze van de vaklieden die de vloer gaan leggen. Ook het afbreken heeft speciale aandacht nodig. Laat ja dat door hetzelfde bedrijf doen, of kies je voor een professioneel sloop-bedrijf?

Zoek niet zomaar een adres op het internet, ga ook eens op onderzoek uit

Vraag bijvoorbeeld bij de buren of bij vrienden wie er ervaring heeft met gietvloeren in het appartement, en vraag aan hen wie ze zouden aanbevelen.

Als je van plan bent een gietvloer te laten installeren in een nieuwbouw appartement dan kun je ook de architect vragen om enkele adressen. Een goede tip heb je alvast, gietvloer van Van Hollandse Bodem staat bovenaan op de lijst bij veel architecten en bouwondernemers.

Een vloer zonder onderhoud, of een onderhoudsarme vloer? Helemaal vrij van onderhoud zal je vloer niet zijn. Maar het wordt wel heel eenvoudig de vloeren in je appartement schoon te houden. Een betonnen vloer als ondergrond? De gietvloer die er overheen komt, zal heel wat problemen oplossen. Maar ook houten vloeren of laminaat hebben meer onderhoud nodig als een gietvloer.

Vooral in een appartement zal een goede gietvloer volledig tot zijn recht komen. Maar een gietvloer in het hele appartement zal alle kamers en ruimtes een lift geven die niet te verbeteren is.

Op zoek naar meer tips voor een onderhoudsvrij appartement? Lees verder in dit interessante blog op jongesenioren.nl.