Waarom een kachel in je kamer?

Waarom een kachel in je kamer?

jun 20, 2019 Blog by Huurkamers.nl

Een kachel is een kleine investering, maar je krijgt er heel veel voor terug. Natuurlijk warmte, maar een aantal andere aspecten zijn ook belangrijk. Een kachel in je kamer laten installeren is dan ook een goede optie, maar waarom? Dat lichten we in deze blog verder toe.

Warmte

Allereerst geeft een kachel warmte af. Een logische reden dan ook om een kachel aan te laten schaffen. In de meeste kamers blijft het in de winter namelijk niet vanzelf warm en met een kachel in jouw kamer, kun je zelf je temperatuur regelen. Ideaal als je in een tochtige kamer zit en geen zin hebt om vijf truien aan te trekken.

Gezellig

Naast de warmte speelt ook gezelligheid een rol. Natuurlijk, je investeert niet in een kachel omdat ‘ie er zo gezellig uitziet en het zo’n leuke sfeer geeft. Maar als je dan toch moet investeren in een vorm van verwarming… dan is het toch net zo leuk om een sfeervolle kachel te kiezen. Avonden lang bij de kachel met lekker drankje, terwijl de blokken hout in het vuur knisperen. Klinkt als een ideale winter toch?

Bewustwording

Gezelligheid is erg leuk en niet geheel onbelangrijk. Toch heeft een kachel ook serieuzere voordelen. De verwarming een tandje harder, maar toch het raam open laten staan. Kamers verwarmen door deuren niet te sluiten. Het kost allemaal energie, maar op de energiekosten zie je dit misschien niet direct terug. Bij een houtkachel is de energie die je verspilt duidelijker, je stookt immers met houtblokken en hebt een voorraad hout nodig. Hoe sneller je voorraad op is, hoe meer je dus gebruikt. Dit kan je bewust laten worden van de hoeveelheid energie die je gebruikt. Een goede manier om zuiniger met energie om te gaan.

Verantwoordelijkheid

Een ander serieus punt is het gevaar van een kachel. Zolang je voorzichtig omgaat met je kachel en alles netjes afsluit en uitmaakt voordat je weggaat zit je wel goed. Het is echter wel vuur, dus je dient hier voorzichtig mee om te gaan. Een kachel is dus wel een hele verantwoordelijkheid, maar voor de meeste mensen is dit geen probleem.

Waar koop ik een kachel?

Wellicht had je al langer in gedachten om een kachel aan te schaffen of misschien heeft deze blog je het laatste zetje gegeven. Als je nu de stap wil zetten om een kachel aan te schaffen, dan wil je dit natuurlijk wel op een betrouwbaar adres doen.

Met een uitgebreid aanbod hebben zij altijd wel een kachel van jouw smaak. Ook hebben zij verschillende prijsklassen, dus je kunt binnen budget blijven. Bang dat je te ver weg woont, hoef je ook niet te zijn. Ze leveren en monteren immers door heel Nederland!