Tips voor het inrichten van het balkon van je huurkamer

Tips voor het inrichten van het balkon van je huurkamer

apr 17, 2019 Blog by Huurkamers.nl

Besteed aandacht aan het balkon inrichten

Heb je een huurkamer, bijvoorbeeld in een bruisende studentenstad als Utrecht, Groningen of Amsterdam, mét balkon? Dan heb je het goed getroffen. Niets relaxter dan een comfortabel balkon met uitzicht en de mogelijkheid om relaxed buiten te zitten in de lente- of zomerzon. Redenen genoeg om voldoende aandacht te besteden aan jouw balkon inrichten. Hoe kun je dit op een slimme manier doen? De tips hieronder helpen je om van jouw balkon een paradijsje te maken!

  1. Welke functie heeft het balkon?

Bepaal bij het balkon inrichten eerste welke functie het balkon voor jou moet hebben. Wil je in het voorjaar en de zomer lekker kunnen zonnen op het balkon? Zet er dan een aluminium design loungebank op om lekker in weg te kunnen zakken, onder het genot van een wijntje en hapje. Of vind je het vooral leuk om regelmatig met vrienden op het balkon te lunchen of dineren? Dan is een leuke bistroset ideaal.

  1. Regel eerst het meubilair

De volgende stap is het aanschaffen van jouw favoriete tuinmeubilair. Koop jouw favoriete houten of aluminium design loungebank, een leuke bistroset of een relaxte balkonfauteuil en zet die op de beoogde plek neer.

  1. Vul de overige ruimte in

Als je een balkon hebt van voldoende grootte, dan blijft er ongetwijfeld nog wel plek over voor mooi planten, een extra tafeltje of bloemenvazen. Relaxed kunnen zitten is mooi, maar het oog wil natuurlijk ook wat!

  1. Kies voor fraaie designkussens

Een loungebank, bistroset of een relaxfauteuil kun je nog comfortabeler maken door mooie sierkussens te kopen. Uiteraard stem je deze qua kleuren en stoffen af op jouw favoriete woonstijl. Door speciale kussens te kiezen, kun je een sfeer creëren en van jouw balkon een uniek plekje maken om te genieten van het weer en gezelligheid met je studievrienden, huisgenoten of familieleden.

  1. Benut de hoogte

Voordelig aan balkons is dat je niet alleen zitplek hebt, maar ook enkele hoge wanden die je kunt opsieren. Vrolijk de wanden op met prachtige hang- of sierplanten, een fraai schilderij, een stoere poster of met – mocht je daarvoor de ruimte hebben – een toffe hangmat of hangende rotanstoel. Je hebt nu eenmaal de ruimte, dus gebruik die dan ook zo optimaal mogelijk!