Waarom een bureaustoel en bureau niet mag ontbreken in je studentenkamer

bureaustoelen

Waarom een bureaustoel en bureau niet mag ontbreken in je studentenkamer

feb 26, 2019 Blog by Huurkamers.nl

Als student ben je al gauw geneigd om te studeren op bed of op de bank. Echter is dat natuurlijk niet de meest comfortabele houding voor je lichaam om te studeren. Een bureaustoel op je studentenkamer kan dan ook zeker geen kwaad om met een ergonomische zithouding te studeren.

Een goede bureaustoel kiezen

Een goede bureaustoel vinden tussen het ruime aanbod bureaustoelen kan soms best lastig zijn. Het is dan ook belangrijk om vooral te kijken naar bureaustoelen die verstelbaar zijn. Zo kan je de stoel aanpassen aan jouw lichaam en zithouding, waardoor je comfortabel urenlang kan studeren zonder last van je rug, schouders of nek te krijgen. Bureaustoelen zijn verkrijgbaar in alle vormen, maten en kleuren waardoor er voor iedere ruimte wel een mooie stoel te vinden is.

 

Je hebt vele soorten bureaustoelen met allemaal verschillende opties. Zo is de een op vele punten verstelbaar, terwijl de ander slechts in hoogte verstelbaar is. Als je veel gebruik wilt maken van een bureaustoel dan is het belangrijk om te kijken naar verstelbare bureaustoelen. Hoe meer je kan verstellen, hoe beter je de stoel naar jouw lichaam kan aanpassen en hoe ergonomischer de zithouding is.

 

Als het gaat om rug, nek en schouderklachten geldt “voorkomen is beter dan genezen”. Zittende studeren in een comfortabel bureaustoel en een bureau met de juiste maat is vele malen gezonder dan dat je al liggend of zittend in bed studeert. Een bureaustoel op je studentenkamer is dan ook geen overbodige luxe. Als je een keuze moet maken uit het ruime aanbod bureaustoelen dan is het belangrijk om te letten op onderstaande punten:

  • Verstelbare zithoogte
  • Armleggers die in hoogte verstelbaar zijn
  • Lendensteun, dit biedt extra ondersteuning in de onderrug voor een natuurlijke S-vorm van de wervelkolom
  • Gewichtsregeling. Met een gewichtsregeling kan je de stoel afstellen hoe makkelijk de rugleuning naar achter kantelt

Als student is het onbetaalbaar om te kijken naar design bureaustoelen, overigens is dit ook helemaal overbodig. Ook op marktplaats vind je genoeg goede tweedehands bureaustoelen. Echter is het wel belangrijk om erop te letten dat de stoel nog genoeg steun biedt en het kussen van de stoel niet ingezakt is. Er zijn dus genoeg goedkope bureaustoelen te vinden die voor jou als student de ideale studeerplek bieden!

Bureau voor ergonomisch studeren

Naast een goede bureaustoel is het ook fijn (en gezond) om een bureau op je studentenkamer te hebben. Dit zorgt ervoor dat je een goede werkplek hebt waar je kan studeren met een gezonde zithouding. Kijk dus niet alleen naar bureaustoelen maar ook voor een bureau met de juiste hoogte.