Voordelen van een studenten creditcard

studenten creditcard

Voordelen van een studenten creditcard

feb 26, 2019 Blog by Huurkamers.nl

Wist je dat ruim de helft van de Nederlanders in bezit is van een creditcard? Ook veel studenten hebben een creditcard omdat dit simpelweg gewoon enorm handig is. Zeker als je op kamers woont voor je studie is het soms lastig om rond te komen. Een creditcard aanvragen kan dit allemaal wat gemakkelijker maken, vergelijk aanbieders via deze website, en lees hieronder alle voordelen van een creditcard.

Voordeel 1. Aankopen worden verzekerd

Misschien wel het grootste voordeel van betalen met een creditcard is dat alle aankopen die je ermee doet automatisch 180 dagen tot een jaar verzekerd worden. Laat je de door jou net gekocht mobiel, die je hebt afgerekend met de creditcard, vallen binnen een paar dagen? Dan kan je aanspraak maken op de automatische verzekering van de creditcardmaatschappij in kwestie.

Voordeel 2. Wereldwijd betaalgemak

Moet je als student op stage in het buitenland? Ook dan komt een creditcard goed van “pas”. Zo kan je met een creditcard wereldwijd betalen in vrijwel iedere winkel. Zo heb je altijd een betaalmiddel op zak tijdens je vakantie of stageperiode in het buitenland.

Voordeel 3. Kredietmogelijkheid

Als student beschik je niet altijd over genoeg geld op je rekening om alle rekeningen of onkosten te betalen. Een creditcard geeft je kredietmogelijkheid. Heb je tijdelijk geen geld op je bankrekening staan? Maar moet je ergens voor betalen op dit moment? Dan kan je betalen met de creditcard. Vervolgens kan je het bedrag terug betalen op het moment dat je weer je salaris of studiefinanciering ontvangt. Houd wel rekening met de rente die je over het geleende bedrag betaald.

Voordeel 4. Aflevergarantie

Heb je wel eens gehad dat je online iets besteld en dat je het nooit ontvangt? Met een creditcard heb je aflevergarantie. Wordt je bestelling niet geleverd of krijg je een namaakproduct? Dan draait de creditcardmaatschappij de betaling terug en betaal je dus helemaal niets.