Huis huren in Lelystad? Bekijk deze tips!

Huis huren in Lelystad? Bekijk deze tips!

feb 20, 2019 Blog by Huurkamers.nl

Op zoek naar een eigen plekje, een plekje samen of gewoon een andere plek in Lelystad, maar is kopen niet haalbaar of simpelweg niet wat je wil? Lees dan snel verder voor een aantal tips over een huis huren in Lelystad: waar moet je op letten en bij wie moet je zijn voor hulp?

Soorten huurwoningen

In Lelystad zijn er in de verschillende wijken, verschillende soorten huurwoningen. Bedenk daarom van tevoren wat voor soort huurwoning je zoekt (een appartement, eenkamerflat of een huis) en in welke wijk je het liefst wil wonen.

Inschrijven

In Lelystad en omgeving loopt de wachttijd voor (sociale) huurwoningen op. Ook als je nog niet zeker weet of je wil huren, zorg er in ieder geval voor dat je ingeschreven staat. De wachttijden kunnen namelijk oplopen tot enkele jaren, wees je hiervan bewust en schrijf je dus op tijd in.

De faciliteiten

Uiteraard let je op de belangrijkste dingen, zoals gas, water en licht. Maar ook andere dingen kunnen erg van belang zijn. Zijn er radiatoren aanwezig? Heeft de woning dubbel glas? Zeker als je in de zomer gaat kijken let je hier niet zo op, maar het is toch wel prettig om in de winter een verwarmde woning te hebben.

Andere dingen zoals stopcontacten (zijn er voldoende stopcontacten en zijn ze handig geplaatst?) en uiteraard de internetverbinding zijn ook slim om te controleren.

Veiligheid

Je wilt je veilig voelen en ook daadwerkelijk veilig zijn in je woning. Let er daarom op of de sloten goed zijn en of er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn. Een slecht geventileerde woning is niet direct onveilig, maar wel slecht voor je gezondheid.

Een woning huren in Lelystad kan op verschillende plekken, maar deze tip is vooral belangrijk als je een woning in bijvoorbeeld een flat huurt. Let op brandveiligheid. Mocht er brand uitbreken, is er dan een goede vluchtroute (en is deze niet makkelijk te gebruiken door inbrekers)?

Makelaar

Misschien denk je bij een makelaar snel aan een huis kopen, verkopen of laten taxeren. Logisch, daar is een makelaar ook voor! Maar ook voor het huren van een woning kan je bij de makelaar terecht. De Actieve Makelaar in Lelystad is al sinds 1988 actief als makelaar en weet dus alles van Lelystad, maar ook van huren. Kom je er dus zelf niet uit, dan kan je altijd bij ze terecht.