Kamer verhuren? Zorg voor een NEN 2580 meetrapport!

Kamer verhuren? Zorg voor een NEN 2580 meetrapport!

feb 5, 2019 Blog by Huurkamers.nl

Bent u een verhuurder van een kamer of studio? En heeft u nog geen NEN meetrapport van de kamer die u wilt verhuren? Dan is het wellicht interessant om een NEN meting te laten uitvoeren. In dit artikel vertellen wij waarom een NEN 2580 meetrapport handig is voor verhuurders.

Wat is een NEN 2580 meting?

Voor het inmeten van ruimtes waren vroeger verschillende methodes. Doordat er op verschillende manieren gemeten werd was er regelmatig verwarring omtrent de totale inhoud en de gebruiksoppervlakte van een ruimte. Tegenwoordig zorgt de NEN 2580 norm voor zekerheid. Door de ruimte te laten meten volgens NEN 2580 komt u het exacte vloeroppervlakte te weten.

Waarom een NEN 2580 meetrapport?

Zoals gezegd zorgt een NEN 2580 meetrapport voor duidelijkheid over het exacte vloeroppervlakte. Zowel voor de verhuurder als de huurder is het fijn om te weten wat de exacte oppervlakte is van de ruimte in kwestie. Een NEN 2580 meetrapport laten opstellen door gecertificeerde specialisten biedt de volgende voordelen:

  • Juiste huurprijs per vierkante meter
  • Inzicht bij WOZ vraagstukken
  • Inzicht bij BAG vraagstukken
  • EfficiĆ«nt ruimtegebruik
  • Duidelijkheid bij fiscale vraagstukken
  • Duidelijkheid bij een huurprijsherzieningsprocedure

NEN 2580 meetrapport

Wilt u duidelijkheid over het oppervlakte van de kamer die u wilt gaan verhuren? En wilt u de huurder inzicht geven in het exacte vloeroppervlakte waar men huur voor betaald? Kies dan voor een NEN 2580 meetrapport. Via NENmetingen.nl kunt u gemakkelijk en snel een afspraak inplannen.