Kan je helpen verhuizen?

Kan je helpen verhuizen?

jan 18, 2019 Blog by Huurkamers.nl

Het zal je vast wel eens zijn overkomen. Een vriend vraagt je of je “eventjes” kunt komen helpen verhuizen. Natuurlijk staat daar altijd wel een kratje bier, of een fles wijn tegenover, maar toch is het niet fijn om met deze koude temperaturen een vrachtwagen vol te moeten laden met onhandige spullen.

Voor vrienden heb je natuurlijk wel wat over, al is het even door de ijzige kou zware spullen tillen. Inmiddels ken je de routine van ‘s ochtends vroeg afspreken om met een bak koffie te beginnen. Het koffiezetapparaat is natuurlijk het laatste wat je verhuist, aangezien iedereen wel genoeg energie moet hebben in de vorm van cafeïne om de dag door te komen.

Als eenmaal het huis geverfd is, de vloer gelegd is en het huis verder helemaal klaar is kunnen de meubels erin. Nu maar hopen dat de verhuisafstand niet al te ver is. Je ziet je benzinetank alweer leeglopen terwijl je meerdere malen heen en weer moet rijden met een volgeladen auto of busje. Als je met een auto verhuist is het vaak zo dat je niet beschikt over een gigantische laadruimte, waardoor je slechts twee kussens, een krukje en een tandenstoker kan verhuizen.

Na een dag inladen, rijden, uitladen, sjouwen, trappen lopen ben je helemaal uitgeput en geniet je van je heerlijk verdiende kratje bier. Je hoeft niet meer naar de sportschool, want je hebt de hele dag al lopen zweten. Je ziet je armspieren ter plekke groeien en je bierbuik krimpt in tot een strak lijf. Je vrienden zijn helemaal gelukkig met jouw hulp en jij bent wel redelijk gelukkig met je kratje bier, lege benzinetank en afgepeigerde lichaam.

Wat zou het toch fijn zijn als je betaald zou kunnen krijgen voor het verhuizen van al die spullen. Je hoeft nooit meer naar de sportschool, je hebt een verhuiswagen van de zaak waardoor je minder vaak hoeft te rijden en de benzine kosten komen bij je werkgever terecht. Bovendien heb je aan het einde van de dag een gevulde portemonnee. Daarbij komt dat het enige wat je nodig hebt om te solliciteren op een verhuizer vacature is een rijbewijs, want een beetje verhuizer werkt ook als chauffeur. Ja en een beetje spierkracht, maar als je dat nog niet hebt ontwikkel je dat snel genoeg wanneer je ook echt aan de slag gaat als verhuizer.

Mocht je van verhuizen ooit je beroep maken, zeker een aanrader als je nog studeert, wordt dan geen krent wanneer je vrienden vragen je helpen te verhuizen. Veel studenten hebben een bijbaan in de buurt als verhuizer. Naast dat het lekker verdient kun je ook bouwen aan je spiermassa en je vakkundigheid in het spelen van Tetris.

Als je geld gaat vragen aan je vrienden voor het verhuizen, kan je erop rekenen dat je geen berichtjes meer krijgt om te helpen want je hebt geen vrienden meer om te verhuizen. Net als bij alle andere beroepen moet je als verhuizer werk en privé gescheiden houden.