Welke HP laptop moet je kopen als student?

Welke HP laptop moet je kopen als student?

dec 24, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Apple, Samsung, HP, Acer, Microsoft: het zijn stuk voor stuk bekende laptopmerken waar je als student een laptop van kunt aanschaffen. Met name HP is een goed, maar bovenal betaalbaar merk en daarom een zeer populaire keus onder studenten. Er zijn tal van soorten laptops verkrijgbaar van HP, maar welke is nu het beste wanneer je hem bijna dagelijks moet gebruiken voor het maken van verslagen of het bijhouden van colleges? Welke HP laptop moet je kopen als student? Dat lees je hier!

Waar moet je op letten bij het kopen van een HP?

Een HP laptop kopen als student, waar moet je dan precies op letten? Een aantrekkelijk design is mooi meegenomen, maar het gaat natuurlijk vooral om de inhoud. Bedenk van te voren goed wat je met een laptop wilt gaan doen. Ga je hem echt alleen gebruiken voor je studie, of wil je er ook spelletjes op spelen en hem voor andere dingen gebruiken, zoals je fotografie-hobby? Let op het formaat van de HP laptop: ga je voor een klein scherm, middel of groot? In de winkel kun je zelf bekijken en ervaren wat jij het meest prettig vindt.

Meer belangrijke aandachtspunten

Andere punten waar je nog op kunt letten tijdens het kopen van een HP laptop zijn het gewicht en de processor van de laptop. Als je hem mee wilt nemen naar iedere les wil je geen zware laptop die flink wat gewicht in je tas inneemt. Een processor is belangrijk voor de snelheid van je HP laptop. Gebruik je de laptop echt alleen voor de basis, zoals internet en word? Dan is een kleinere processor aan te raden. Een krachtigere processor gebruik je als je ook veelvuldig gebruik maakt van zwaardere programma’s.

Laptops en voordelen

Enkele aan te raden HP laptops voor studenten op dit moment zijn:
HP Zbook, vanaf €800: deze laptop komt in verschillende prijsklassen en groottes.
– HP Stream, vanaf €300: deze laptop is betaalbaar, en ideaal voor wanneer je de laptop voor basisgebruik aanschaft.
– HP Windows, vanaf €500: deze laptop is niet alleen handig in gebruik, maar werk je ook gemakkelijk met meerdere vensters naast elkaar. Ideaal voor studenten dus.