Zo veel mogelijk besparen op je energiekosten

Zo veel mogelijk besparen op je energiekosten

dec 20, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Het kan goed zo zijn dat je elke maand veel meer uitgeeft dan je eigenlijk zou willen. Neem maar eens een goed kijkje in je archiefkasten vol met al je rekeningen en andere belangrijke papieren. Al die relatief kleine bedragen lijken misschien niet veel uit te maken, maar als je alles bij elkaar optelt is het waarschijnlijk meer dan je verwacht. Een maandelijkse kost waar je veel op kan besparen, zijn je energiekosten. Wil je graag minder energie gebruiken maar weet je niet goed hoe? Lees hier hoe je dat het beste doet.

Vergelijk energieleveranciers

De ene energieleverancier is de ander niet. De prijs van stroom verandert ontzettend vaak, misschien betaal je nu wel veel meer dan bij een andere leverancier zonder dat je het door hebt. Je kan online gemakkelijk je energiekosten vergelijken. Op die manier zie je precies hoe veel je bij elke leverancier zou betalen, en of die prijs binnen een korte tijd nog verandert. Dan kun je natuurlijk gewoon de goedkoopste kiezen.

Zonnepanelen

Als je graag wil besparen op je energiekosten, zijn zonnepanelen de oplossing. Als je al een paar zonnepanelen op je dak plaatst krijg je een groot deel van je energieverbruik terug. Uiteraard geldt: hoe meer je er plaatst, hoe meer je bespaart. Nu moet je wel bedenken dat zonnepanelen niet bepaald goedkoop zijn. Het is een flinke investering. Na gemiddeld tien jaar begin je je geld terug te verdienen. Als je bereid bent om een grote investering te doen, is het zeker aan te raden om zonnepanelen te nemen.

Wees zuinig

Veel mensen en huishoudens vinden dit lastig. Je wil graag zuinig omgaan met je energieverbruik, zodat je minder hoeft te betalen. Daarnaast is het ook beter voor het milieu. Hoe je dat doet?

  • Zet geen elektrische apparaten langer aan dan nodig, laat bijvoorbeeld de tv dus niet onnodig aan staan.
  • Hang de schone was eens wat vaker buiten op, in plaats van de droger te gebruiken.
  • Zet het licht meteen uit als je een kamer verlaat.
  • Hou de verwarming laag of uit als je niet in die kamer bent.
  • Gebruik een stekkerdoos met een aan/uit knop, waarmee je alle elektrische apparaten in één keer uit kan zetten.

Met deze simpele stappen kun je al een hoop besparen. Natuurlijk is er nog veel meer te doen, maar begin klein en kijk dan of er meer is wat je kan doen.