Tips als je een huis gaat kopen of huren

Tips als je een huis gaat kopen of huren

dec 14, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Het kopen van huren van een eerste of nieuwe woning kan behoorlijk spannend zijn! Vaak heeft men nog geen idee wat er komen gaat. Voor de een is het voor het eerst huren van een woning het tekenen van een huurcontract voor een studentenkamer of studio. De ander begint hier pas mee na het afronden van een studie. In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje, die het kopen of huren van een woning makkelijker kunnen maken. Wist je bijvoorbeeld dat er trucjes en specifieke tips zijn om het onderhandelen makkelijker te maken? Bekijk hier alvast meer informatie over het onderhandelen.

Tip 1: betrek de inboedel bij een koopovereenkomst

Een van de manieren om makkelijker tot een mooie prijs voor een koopwoning te komen, is door hier de inboedel bij te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan een nette vloer, gordijnen die op maat gemaakt zijn, enzovoorts. Vaak heeft een verkoper hier weinig meer aan, omdat deze vloeren en gordijnen niet aansluiten op de nieuwe woning. Het kan net de doorslag geven om een woning te kopen. Ook bij een huurwoning kun je informeren naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld een vloer van de vorige huurder over te kopen.

Tip 2: neem een ervaren koper of huurder mee

De eerste bezichtiging van een woning kan behoorlijk spannend zijn. In het bijzonder, wanneer je voor het eerst zelf een huis of kamer gaat huren. Door iemand mee te nemen die in het verleden al eens een huis of kamer gehuurd heeft, vergeet je op de belangrijke zaken te letten. Denk aan beschadigingen, de staat van het sanitair, enzovoorts. Degene die je bij de bezichtiging meeneemt, kan je hier tijdens en na de bezichtiging op wijzen. Dit maakt het makkelijker om een beslissing te maken over een huurwoning of -kamer.