Op kamers gaan tijdens je studietijd

Op kamers gaan tijdens je studietijd

nov 9, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Duur duur en nog eens duur. Op kamers gaan tijdens je studententijd is tegenwoordig knap lastig. Door de hoge huurprijzen zijn de meeste studenten verplicht om bij hun ouders te blijven wonen. Heb je dan toch je paradijsje gevonden dan zijn hieronder vijf tips!

#1 Kosten delen

Woon je met huisgenoten? Deel dan zoveel mogelijk. Bijvoorbeeld de boodschappen. Een portie halen voor een persoon is over het algemeen veel duurder dan voordeelpakketten te kopen. Het is niet alleen goedkoper om voordeelpakketten te kopen, maar ook nog een stuk gezelliger om samen naar de winkel te gaan en te koken!

#2 Uitgaan

Een student zonder sociaal leven bestaat niet. Uitgaan kost ontzettend veel geld en moet er niet zorgen dat je aan het eind van de maand alleen nog maar droog brood kan eten. Bedenk van te voren wat je uit kan geven en pin dit bedrag. Laat je pinpas thuis om te voorkomen dat je toch nog even dat extra drankje neemt. Zorg ook dat je plekken uitkiest waar geen entreegeld gevraagd wordt.

#3 Jaarabonnement

Sluit jaarabonnementen af. Den hierbij aan je zorgverzekering en telefoonabonnement. Elk jaar kan een andere leverancier goedkoper zijn. Het zou zonde zijn als je onnodig geld misloopt.

#4 Bijbaan

Deze tip ligt het meest voor de hand. Zoek een bijbaan die bij je past. De meeste studenten gaan aan de slag via een uitzendbureau. Studenten zijn regelmatig te vinden in de horeca, in de supermarkt of in bij callcenters.

#5 Verkoop je studieboeken

Heb je een vak gehaald en heb je de boeken niet meer nodig? Verkoop ze dan via een tweedehands website. Het beste is om dit te doen voordat een nieuwe periode begint, dan heb je de meeste kans dat een student het boek nog niet heeft en er naar op zoek is.