Besparen op je energiekosten: hoe doe je dat?

Besparen op je energiekosten: hoe doe je dat?

okt 8, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Iedere maand betaal je netjes je huur. Een deel van het bedrag dat je maandelijks aan je huisbaas betaalt, bestaat uit jouw energiekosten. Deze kosten maakt jouw huisbaas weer over naar de energieleverancier.

Hoe meer energie je gebruikt, des te hoger jouw energiekosten zijn. En hoe hoger jouw energiekosten zijn, des te hoger je huurprijs is. Wil je jouw energiekosten verlagen, zodat je maandelijks minder huur hoeft te betalen? Lees dan in dit artikel hoe je op deze kosten kunt besparen.

Vraag om betere isolatie

Is jouw huurwoning niet goed geïsoleerd? Dan gaat er veel warmte verloren. En is het koud buiten, dan komt er veel kou naar binnen. Hierdoor moet je flink stoken en dit kost veel energie. Wil je geld besparen op je energiekosten? Vraag je huisbaas dan om een betere isolatie. Voor de huisbaas heeft een goede isolatie ook zeker een voordeel. Door een betere isolatie gaat het energielabel van het huis namelijk omhoog. Bekijk hier wat we hiermee bedoelen.

Koop zuinige apparaten

Je kunt je energiekosten ook verlagen door zuinige apparaten te kopen. Denk hierbij aan een zuinige wasmachine, een zuinige vaatwasser en een zuinige koelkast. En wil je nog meer geld besparen? Gebruik dan liever geen droger meer, want dit apparaat vreet energie. Kun je echt niet zonder je droger, dan koop je een energiezuinig exemplaar.

Zet de verwarming uit

Het is niet nodig om de hele dag door te stoken. Als je van huis gaat, kun je de verwarming beter uit zetten. Het is zonde om de verwarming te laten loeien voor een leeg huis. Door de verwarming alleen aan te zetten als je thuis bent, bespaar je een hoop geld. Tip: ook de lichten kun je uit zetten als je niet thuis bent. Zo bespaar je nog meer geld.