Wat te doen bij een slecht functionerende cv-ketel?

Wat te doen bij een slecht functionerende cv-ketel?

sep 27, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Lijkt de cv-ketel binnen je woning niet volledig meer te werken? In dat geval kan het slim zijn om een loodgieter in te schakelen. Bekijk deze website om te zien welke stappen een loodgieter onderneemt om je kapotte cv-ketel te herstellen. In het geval van een huurkamer kan het verstandig zijn om het herstel van een kapotte cv-ketel via de verhuurder te laten verlopen. Op deze manier hoef je zelf niet op te draaien voor de kosten voor het herstel van een kapotte cv-ketel. In sommige gevallen zal de verhuurder je vragen om zelf voor een oplossing te zorgen, waarna je de kosten bij de verhuurder kunt declareren.

Een cv-ketel bijvullen voor een hoger rendement

Eens in het jaar moet de cv-ketel bijgevuld worden, om de druk op de leidingen hoog genoeg te houden. Het bijvullen van een cv-ketel kun je zelf doen, mits je hier de juiste hulpmiddelen voor hebt. Op internet vind je handige stappenplannen om het bijvullen van een cv-ketel zelf uit te kunnen voeren.

Het bijvullen van de cv-ketel is niet alleen noodzakelijk om de cv-ketel naar behoren te laten functioneren, ook voorkom je op deze manier dat het rendement van de cv-ketel afneemt.

Kapotte onderdelen in de cv-ketel laten vervangen

Wanneer een cv-ketel slecht functioneert kan dit ook het gevolg zijn van versleten onderdelen binnen de cv-ketel. Het is erg lastig, zo niet onmogelijk, om deze versleten onderdelen zelf te vervangen. Het is zodoende raadzaam om hier de hulp van een loodgieter voor in te schakelen. Veel loodgietersbedrijven bieden een spoedloodgieter aan, die 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaarstaat. Over het algemeen is de loodgieter binnen een half uur bij je, om de cv-ketel te repareren. Zo zit je nooit lang zonder een warme kachel!