Hoe om te gaan met een lekkage in je woning?

Hoe om te gaan met een lekkage in je woning?

sep 27, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Voor veel mensen is er niets vervelender dan een lekkage! Dit geldt niet alleen voor woningbezitters, maar zeker ook voor studenten met hun eigen huurkamer. Een lekkage kan voor een vervelende waterschade zorgen. Denk bijvoorbeeld aan boeken of collegeblokken die beschadigd raken, een laptop die beschadigd raakt, schade in de vorm van schimmelvorming op muren, enzovoorts. Reden genoeg om bij een lekkage zo snel mogelijk hulp in te schakelen! Je kunt ervoor kiezen om zelf een loodgieter in te schakelen, maar je kunt dit ook via de verhuurder laten verlopen. De verhuurder is immers aansprakelijk voor het oplossen van een lekkage in huis.

Zelf een lekkage proberen op te lossen

Alvorens de hulp van een loodgieter wordt ingeschakeld, kan het verstandig zijn om zelf alvast naar een mogelijke oplossing te zoeken. Kies bijvoorbeeld voor het afdekken van een lekkende leiding met een vochtige doek. Een te droge doek lijkt misschien de meest logische oplossing, maar is dat niet. Vaak neemt een droge doek het vocht niet op, waardoor de lekkage hiermee niet verholpen wordt.

Je kunt een lekkage ook tijdelijk stoppen door bijvoorbeeld een teiltje of emmer onder de plek van de lekkage te plaatsen.

Met spoed een loodgieter inschakelen

Wanneer het niet lukt om de lekkage te verhelpen kun je de hulp van een loodgieter inschakelen. Veel loodgietersbedrijven bieden een 24-uursservice aan, waarbij de loodgieter vaak al binnen een half uur op de stoep staat. Klik hier om meer te weten te komen over zo’n spoedservice van loodgietersbedrijven. Een spoedloodgieter inschakelen biedt het voordeel dat de kans op een ernstige waterschade aan je woning of huurkamer voorkomen kan worden.

Tip: laat ook andere loodgieterswerkzaamheden, zoals het aanleggen van leidingen, aan een loodgieter over. De kans op complicaties neemt op deze manier af!