De beste bijbaantjes om de huur te betalen!

De beste bijbaantjes om de huur te betalen!

sep 19, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Als student wil je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk genieten van het studentenleven. Terrasje hier, feestje daar. Helaas kost dit geld, en niet zo’n beetje ook. Huur, boodschappen en studiegeld; tel maar op! Heb jij ook geen geldboom in de achtertuin staan, maar wil je wel comfortabel kunnen leven? Dan is het lekker als je naast je studie wat kan bijverdienen om het studentenleven te kunnen bekostigen. Onderstaande tips voor bijbaantjes helpen je op weg naar een dikke bankrekening!

Zelf je werktijden bepalen

Als jij een druk studentenbestaan hebt is het ideaal als je je eigen werktijden kunt bepalen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Zoek dan een bijbaantje als promotor. Naast dat je zelf bepaalt wanneer je werkt ontmoet je veel nieuwe mensen. Handig als je net naar een nieuwe stad bent verhuisd en een goede manier om je netwerk uit te breiden. Ook ontwikkel je je communicatieve vaardigheden zonder dat je het door hebt. Iets dat je in je verdere school- en werkcarrière nog vaak nodig zult hebben. Is dit jouw ideale bijbaan?

Ben jij een echte horecatijger?

De gemiddelde studentenstad barst van de terrassen die ‘s avonds en ‘s zomers overvol zitten. Je hoeft je niet te vervelen, genoeg werk te doen! Werken in de horeca is het perfecte bijbaantje. Je kunt vaak ‘s avonds werken zodat je overdag tijd hebt voor je studie (of andere leuke dingen). Ben je flexibel, heb je veel geduld en maak je het de klanten graag naar de zin? Dan is werken in de horeca écht iets voor jou! Gelukkig is het niet moeilijk om een bijbaantje in de horeca te vinden. De meeste bars/restaurants staan te springen om extra hulp. Lekker bijverdienen dus. Oh ja, en de fooienpot is een leuke bijkomstigheid 😉

Werken in de winkel

De grote studentensteden staan vol met winkelketens van de grootste merken. Werken in een winkel is een leuke manier om extra geld te verdienen. Vind je het interessant om klanten te adviseren over jouw producten én ben je ook nog eens behulpzaam dan ben jij dé persoon voor dit bijbaantje. Doe je een opleiding in bijvoorbeeld de modebranche? Ga dan aan de slag bij een kledingwinkel. Staat goed op je cv en je leert nog meer over je favoriete producten. Win-win!

Genoeg leuke manieren om jouw studententijd te bekostigen! Werk jij toch veel liever in de marketingbranche of ben jij in de wieg gelegd om later een hoge managementfunctie te bekleden? Geen probleem. StudentJob heeft een uitgebreid aanbod van de beste bijbaantjes in jouw studentenstad!