Wat te doen bij een lekkage in uw huurhuis?

Wat te doen bij een lekkage in uw huurhuis?

sep 4, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Met het repareren van een lekkage in huis kunt u niet te lang wachten. Op het moment dat u de eerste signalen ziet dat water in uw woning aan het lekken is, moet u in actie komen om schade te voorkomen. Als huiseigenaar moet u een goede loodgieter zien te vinden die met spoed langs kan komen om de lekkage te repareren. Maar wat staat u te doen bij een lekkage in uw huurhuis? In deze situatie veranderen de zaken enigszins want de verantwoordelijkheid om het huis in goede staat te houden ligt bij de huurbaas en niet bij u als huurder.

Afspraken met een erkende loodgieter

Wanneer u in een huurhuis woont en met een lekkage wordt geconfronteerd, dan moet u niet gelijk de eerste de beste loodgieter opbellen. In de meeste gevallen hebben eigenaren van huurhuizen namelijk afspraken gemaakt met een erkende loodgieter in de regio. Het is slim om eerst bij uw huurbaas te informeren of dit ook bij u het geval is. Door de gemaakte afspraken kunt u namelijk deze loodgieter langs laten komen voor het repareren van de lekkage en zal de rekening voor de werkzaamheden direct doorgestuurd worden naar de eigenaar van het huurhuis.

Zelf contact opnemen voor repareren lekkage

Of de eigenaar van uw huurhuis nu wel of niet afspraken heeft gemaakt met een erkend loodgietersbedrijf, het is altijd aan te raden om wel zelf contact op te nemen voor het repareren van de lekkage. Een daklekkage, een lekkende waterleiding of de afvoer van de wc die lekt. Het zijn allemaal situaties die zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Door zelf contact op te nemen met een loodgieter, kunt u ervoor zorgen dat zij zo snel mogelijk langskomen. De reparatie wordt zodoende spoedig uitgevoerd en u ondervindt zo min mogelijk nadelige gevolgen van de lekkage.