Waarom een cv-ketel goed onderhouden dient te worden

Waarom een cv-ketel goed onderhouden dient te worden

jul 30, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Hoewel de cv-ketel wellicht niet in je huurkamer zelf geplaatst is, zal deze zeker in de woning of het complex aanwezig zijn. Bij een cv-ketel is een goed onderhoud essentieel! Zonder het onderhoud aan de cv-ketel zullen er al snel vervelende storingen optreden, die zeker in de herfst en winter voor grote ergernissen kunnen zorgen. Denk aan een koude winteravond waarop de cv-ketel het begeeft! Daarbij kan het voorkomen dat een storing in de cv-ketel ook effect heeft op de warmwatervoorziening in huis. Steeds vaker wordt de cv-ketel namelijk met de boiler gecombineerd. In dit artikel vertellen we je meer over het onderhoud aan de cv-ketel.

Onderhoud aan een cv-ketel uit laten voeren

Bij het onderhoud aan de cv-ketel worden de verschillende onderdelen hiervan gecontroleerd op slijtage. Wanneer een onderdeel ernstig versleten is, zal deze vervangen worden. Zo kan een cv-ketelstoring voorkomen worden! Ook wordt de cv-ketel vaak volledig gereinigd, om te voorkomen dat stofhopen de werking hiervan belemmeren in de toekomst. Het is raadzaam om het onderhoud aan de cv-ketel in ieder geval eens per twee of drie jaar uit te laten voeren door een ervaren installateur.

Klik hier om meer te lezen over het nut van het onderhouden van een cv-ketel. Mocht het onderhoud niet meer rendabel zijn, dan kan de cv-ketel vervangen worden.

Overleg met de huurbaas over het onderhoud aan de cv-ketel

In het geval van een huurkamer ben je doorgaans niet zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de cv-ketel. De huurbaas dient deze taak op zich te nemen, om je voldoende woongenot te kunnen bieden. Wel kan het verstandig zijn om bij het betrekken van je huurkamer overleg te voeren met de huurbaas over het onderhoud aan de cv-ketel. Wie voert dit uit? Wanneer wordt het onderhoud uitgevoerd? Enzovoorts. Bij het bijvullen van de cv-ketel kunnen de radiatoren ontlucht moeten worden. Het is fijn, als je hier vooraf van op de hoogte bent.