Sleutel van je kamer afgebroken in het slot, wat nu?

Sleutel van je kamer afgebroken in het slot, wat nu?

jul 30, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Kom je terug van een avondje stappen, breekt je sleutel af in het slot van je huurkamer. Wat kun je in zo’n situatie het beste doen? Hoe voorkom je dat er schade aan het slot ontstaat als gevolg van de afgebroken sleutel? Enzovoorts. In dit artikel beschrijven we de stappen die je kunt zetten om je deur na het afbreken van de sleutel alsnog te openen. Houd er rekening mee dat de kans op schade aan de cilinder van sloten vaak behoorlijk groot is. Deze cilinders zijn opgebouwd uit tal van kleine onderdelen. In het ergste geval moet je de cilinder laten vervangen!

Zelf een afgebroken sleutel uit het slot halen

Een van de mogelijkheden die je bij een afgebroken sleutel hebt, is zelf een poging wagen om de afgebroken sleutel te verwijderen. Dit doe je door eerst een middel als WD40 rond het afgebroken stukje in het sleutelgat te spuiten. Zo komt dit stukje losser te zitten en wordt het makkelijker om deze uit het slot te verwijderen. Vervolgens kun je het afgebroken stukje sleutel uit het slot trekken met een pincet, een nijptang, enzovoorts. Zorg dat je de sleutel horizontaal uit het slot trekt. Zo voorkom je schade aan de cilinder.

Hulp van een slotenmaker inschakelen

Mogelijk heb je geen WD40 en een nijptang bij de hand, waardoor het niet lukt om de afgebroken sleutel zelf te verwijderen. In dit geval kun je een slotenmaker inschakelen! Slotenmakers beschikken over handige hulpmiddelen om de sleutel te verwijderen en de deur schadevrij voor je te openen. Meer informatie over het laten openen van sloten en het verwijderen van afgebroken sleutels, vind je op de website van je lokale slotenmaker.

Tip: schakel bij een afgebroken sleutel de hulp van een spoedslotenmaker in! Deze staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar.