Hoe vind je de oorzaak van een lekkage in je woning?

Hoe vind je de oorzaak van een lekkage in je woning?

jul 30, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Heb je te maken met een nare lekkage in je huurkamer? In dat geval is het belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen. Als gevolg van een lekkage, kan er een nare waterschade in je kamer ontstaan. Denk aan het vocht wat in belangrijke boeken of documenten trekt, schimmelvorming wat op je muren ontstaat, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over het opsporen van de oorzaak van een lekkage in huis. Dit blijkt vaak lastiger te zijn, dan men op voorhand denkt. In het bijzonder wanneer de lekkage zich tussen je muren bevindt.

Hulp inschakelen van de huurbaas van je kamer

Mogelijk is het niet de eerste keer dat er sprake is van een lekkage in de kamer. Het is daarom verstandig om altijd de hulp van je huurbaas in te schakelen. De huurbaas kan je meer vertellen over de onderhoudshistorie van de kamer en je daarbij van advies voorzien over het oplossen hiervan. Vaak is de huurbaas zelf verantwoordelijk voor het herstel van de lekkage en bepaalt hij of zij dus ook, hoe deze opgelost moet worden. De hulp van een loodgieter kan hierbij goed van pas komen.

Bron van een lekkage met spoed laten achterhalen

Veel loodgieters bieden tegenwoordig een spoedservice aan. Deze spoeddienst staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar, om de helpende hand te bieden bij lekkages. Ook beschikken deze spoedloodgieters over handige hulpmiddelen, waarmee de bron van een lekkage vaak binnen een korte tijd is achterhaald. De loodgieter kan de lekkage vervolgens direct voor je verhelpen. Zo wordt een verdere waterschade voorkomen!

Via de website van een loodgieter bij jou in de buurt, vind je meer informatie over het opsporen en verhelpen van lekkages in woningen.