3 redenen waarom een alarmsysteem helemaal niet zo gek is

3 redenen waarom een alarmsysteem helemaal niet zo gek is

jul 30, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Inbrekers zijn door de jaren heen meer geweld gaan gebruiken om huurkamers en woningen binnen te dringen. Niet alleen wordt geweld gebruikt om een deur open te breken, ook proberen inbrekers bewoners er op deze manier van te weerhouden de hulp van omstanders in te schakelen. Denk aan mensen die toevallig voorbij komen fietsen, je buren, enzovoorts. In dit artikel geven we je drie redenen om voor de installatie van een alarmsysteem te kiezen!

Via deze link lees je meer over de mogelijkheden die een alarmsysteem je tegenwoordig biedt. Om de werking hiervan zo effectief mogelijk te maken, is het raadzaam om vooraf een analyse van de beveiligingsrisico’s in huis te maken.

#1: huurkamers zijn vaak slecht beveiligd

Een huurkamer is over het algemeen niet van de beste sloten voorzien. De kans op een inbraak in de huurkamer neemt hierdoor toe. Door een alarmsysteem te installeren worden inbrekers afgeschrikt, door het geactiveerde alarmsignaal. Zelf zal je wakker worden van het signaal, evenals dat het je buren waarschuwt.

#2: sloten bieden geen weerstand als inbrekers binnen zijn

Een andere reden om voor de installatie van een alarmsysteem te kiezen, is het feit dat een slot geen weerstand meer biedt als een inbreker eenmaal in huis is. Op zo’n moment kan een alarmsysteem de beschermende werking hiervan overnemen. Overigens blijft het belangrijk om ook voor goede sloten op je deuren en ramen te zorgen.

#3: componenten van een alarmsysteem schrikken af

Als derde reden om voor het gebruik van een alarmsysteem te kiezen, kan worden benoemd dat beveiligingscomponenten inbrekers afschrikken. Denk aan een camera die aan de gevel van je woning hangt, een bewegingssensor die inbrekers in de gang zien hangen, enzovoorts. Zij weten dat de pakkans groter is, als zij voor een woning met een alarmsysteem kiezen.