Een bijbaan in de horeca!

Een bijbaan in de horeca!

jun 29, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Als student wil je liever elke dag genieten van een lekker koud biertje op het terras. Keihard werken om je huur te betalen, hoort daar eigenlijk niet bij. We snappen het. Helaas maar waar, zul je toch aan de slag moeten. Je avondeten komt namelijk niet zomaar aanwaaien, tenzij je elke avond bij les parents aanschuift. Maar ook die worden je wel een keertje zat. Je zult op zoek moeten gaan naar een bijbaan. Eentje waarbij je flexibele tijden werkt, lekker verdient én ook nog eens zo nu en dan een biertje achterover kunt tikken. Juist ja, een bijbaan in de horeca dus. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Hieronder leg ik je uit waarom werken in de horeca het allerleukst is.

Altijd werk

Ten eerste is het leuk, omdat er altijd wel werk te vinden is in de horeca. Loop naar de eerste best kroeg of een restaurant in de buurt, en er is altijd wel iets te vinden. Zo kun je aan het werk in de bediening, afwas of in de keuken. Het is maar net wat je leuk vindt. Vergeet niet, het is wel hard werken. Maar niet getreurd, want dit brengt ons ook gelijk op punt twee!

Money, money, money

Ten tweede verdient het namelijk heel lekker! Je verdient meer dan met een ander bijbaantje als bijv. vakkenvuller o.i.d. Ook krijg je bovenop je normale loon, ook nog eens fooi. Dit maakt het helemaal mooi! Moneys, kom maar door.

Gezelligheid!

Ten derde is werken in de horeca leuk, omdat je veel verschillende mensen tegenkomt. Als je een lekker rustig dagje hebt kun je ook een beetje ouwehoeren aan de bar met je nieuwe vrienden. Lekker toch? En daarbij komen jouw vrienden altijd voetbal kijken in de kroeg waar jij werkt. Het is je werk, maar het brengt ook een hoop gezelligheid. De nieuwe stamkroeg is geboren!

Kom je er na een tijdje achter dat horeca toch niet helemaal jouw ding is? Kijk dan eens verder naar andere bijbaantjes. Zo kun je kijken of er misschien iets te vinden is in de richting van jouw studie. Misschien wil jij liever een bijbaan in de sales, evenementenbranche of logistiek? Er is ontzettend veel, dus als je het niet gelijk gevonden hebt is dat helemaal niet erg!