De perfecte studentenbaan vinden: hoe doe je dat?

De perfecte studentenbaan vinden: hoe doe je dat?

jun 11, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Wanneer je in Amsterdam studeert en hier een kamer huurt, zal je vrijwel altijd een bijbaantje nodig hebben. Je wilt immers niet alle kosten voor je kamer, studie en levensonderhoud betalen met een lening! De lening kan flink oplopen en zal op een later moment alsnog moeten worden terugbetaald. Daarbij is het huren van een kamer in Amsterdam bijzonder duur, waardoor een lening lang niet altijd volstaat. Gelukkig zijn er verschillende bijbanen in Amsterdam te vinden, die specifiek voor studenten worden aangeboden. In dit artikel zetten we een aantal van deze bijbaantjes voor je op een rijtje. Welke bijbaan past het beste bij jou?

Een baan in de horeca van Amsterdam

Een van de bijbaantjes die zeer geschikt is voor studenten, is een baan in de horeca. Kies bijvoorbeeld voor een bijbaan in Amsterdam bij een uitzendbureau, die studenten aan horecagelegenheden uitbesteedt. Zo hoef je zelf niet op zoek te gaan naar een geschikt restaurant of café, maar wordt die voor jou gezocht. Ook kan het voorkomen dat je voor evenementen wordt ingezet, waarbij je verantwoordelijk bent voor de catering. Niet alleen een uitdagende bijbaan door de werkdruk, ook nog eens leuk om nieuwe mensen te ontmoeten!

In het callcenter werken als student

Naast een baan in de horeca is ook een bijbaan in een callcenter zeer geschikt voor studenten. In een callcenter benader je mensen om een product te verkopen. Vaak gaat het hierbij om een lidmaatschap voor een goed doel, loten bij Nederlandse loterijen, of kranten. Ook kun je ervoor kiezen om bij een klantenservice te werken. In dit geval zal de klant jou als student benaderen en dien je zelf naar een oplossing te zoeken. Ook dit werk kan uitdagend zijn en is daarbij ideaal om snel geld bij te verdienen.