Je perfecte huurhuis vinden

Je perfecte huurhuis vinden

mei 7, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Er zijn in Nederland eigenlijk te weinig huurwoningen beschikbaar. Vooral mensen met een redelijk inkomen, zij zijn namelijk niet geschikt voor een sociale huurwoning maar hebben weinig kans in de vrije sector. Daarom geven wij een paar tips om een perfect huis te vinden waar jij lekker kunt genieten.

Weet waar je hoort

Wanneer je gaat zoeken moet je nadenken waar je hoort, vrije sector of bij de sociale huurwoningen? Wanneer je dan ook weet waar je je op moet richten, kun je je inschrijven bij woningcorporaties. Wanneer dat niet werkt, kun je ook kijken naar een makelaar die je kunt inhuren om voor jou een woning te vinden. Het kan daarbij wel een tijd duren, dus je moet er wel de tijd voor hebben. Het voordeel bij een huurmakelaar dat hij vaak pas betaald krijgt wanneer jij je huis hebt gevonden.

Internet

Kijk elke dag (of zo vaak je kunt) op de websites waar ze woningen verhuren of er extra woningen vrijgekomen zijn die voor jou beschikbaar zijn. Je kunt ook apps downloaden of je aanmelden voor de e-mail lijst zodat je alles in je mail ontvangt.

Een handige manier is ook om een oproep op social media te doen bij je vrienden en familie. Wie weet, weten zij via via nog wel iemand en vind je zo een perfect huis voor jezelf. Weinig kosten en wel een nieuwe woning!

Uitbreiden

Soms is de wachtrij voor een huurwoning in de stad of dorp waar jij wil wonen eenmaal te lang. Breid uit naar omliggende dorpen en steden om daar je woonplek te vinden. Wie weet kun je daarna altijd nog terug naar de woonplek die je in eerste instantie wilde.

Heb je dan uiteindelijk je prachtig nieuwe huisje gevonden? Kijk dan eens op woonkanjer of extrawonen voor leuke tips en tricks om je huis op de meest perfecte manier in te richten.