Je kamer inrichten

Je kamer inrichten

mrt 16, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Heb je eenmaal je kamer gevonden op Huurkamers.nl dan moet je jouw kamer ook nog mooi inrichten. Dit kan best lastig zijn en daarom geven we je in dit artikel een aantal handige tips.

Een aantal tips om je kamer leuk in te richten

Let op de bank! 

De bank is een van de belangrijkste meubelen in je kamer. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de keuze van je bank. De grootte van je kamer speelt hierbij een belangrijke rol. Heb je maar een klein kamertje van een aantal vierkante meters dan kun je dus geen hele grote hoekbank kopen. Heb je wat meer ruimte in je kamer, dan heb je nog wat speling.

Zorg ook dat de bank bij de rest van het interieur past. Let hierbij dus goed op de kleuren van je interieur en de kleuren van je bank. Zorg dat er wat ruimte over blijft naast de bank, zodat je hier nog een gezellig meubel naast kunt zetten.

Slaapkamer inrichten

Een ander belangrijk onderdeel van je kamer, is natuurlijk de slaapkamer. Hier kom je om uit te rusten en weer op te laden voor je volgende studiedag. Zorg er daarom voor dat je op je slaapkamer ook daadwerkelijk tot rust kunt komen. Maar daarnaast zijn er ook een aantal praktische punten waar je rekening mee moet houden. Deze kunnen we eigenlijk opdelen in 6 hoofd elementen. Dit zijn:

  1. Het bed
  2.  Een kast
  3. Het soort vloer
  4. Verlichting
  5. Decoratie
  6. Kleuren van de muren

Over bovenstaande elementen moet je goed nadenken, omdat je ze allemaal nodig hebt en ze van grote invloed zijn op de wijze hoe jij tot rust komt. Een kast heb je nodig om je rotzooi op te ruimen, de vloer raak je aan als je uit bed stapt (vloerbedekking of toch laminaat?) , het bed slaap je natuurlijk in! En de rest is van belang zodat jij je prettig voelt.

Hopelijk hebben deze interieur ideeën je een beetje kunnen helpen bij het inrichten van je kamer.