Zo zorg je voor goed onderhoud van je CV ketel

Zo zorg je voor goed onderhoud van je CV ketel

mrt 13, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Het is van groot belang om een CV ketel goed te onderhouden. Door de ketel te onderhouden kan de levensduur namelijk verlengd worden doordat problemen vroegtijdig opgespoord kunnen worden.

Verlengen van de levensduur

Wanneer een ketel regelmatig onderhouden wordt, kan de loodgieter die de CV ketel onderhoudt in de gaten houden hoe het met de CV ketel gesteld is. Daardoor kunnen eventuele problemen reeds in een vroeg stadium worden opgespoord. Wanneer er iets binnenkort kapot kan gaan, zal de loodgieter dat veelal al snel kunnen zien. Door het betreffende onderdeel op tijd te vervangen, hoeft een loodgieter niet voor één specifiek onderdeel langs te komen en wordt voorkomen dat de CV ketel het begeeft op het moment dat hij het hardste nodig is: wanneer het buiten koud is.

Ook slijten de andere onderdelen minder hard wanneer de defecte onderdelen tijdig worden vervangen en alles met enige regelmaat wordt nagelopen en opnieuw wordt afgesteld.

Beter voor de energierekening

Wanneer de CV ketel regelmatig wordt onderhouden, wordt de ketel direct ook opnieuw afgesteld. Het kan zijn dat een CV ketel na verloop van tijd niet meer zo goed presteert als de bedoeling is. Ook kan het zijn dat de gezinssamenstelling is veranderd. Om beide redenen is het belangrijk dat de CV ketel regelmatig opnieuw wordt nagelopen, water wordt bijgevuld om de druk op peil te houden, en alles opnieuw wordt ingesteld. Daardoor kan bespaard worden op de energierekening.

Ook kan op de energierekening bespaard worden doordat de loodgieter tijdig kan zien wanneer er iets niet naar behoren werkt. We horen wel eens dat een CV ketel al maanden continu aan blijft slaan omdat een onderdeel stuk is; het moge duidelijk zijn dat dit kan zorgen voor een torenhoge energierekening.