Zo voorkom je muizenoverlast in je huurwoning

Zo voorkom je muizenoverlast in je huurwoning

mrt 13, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Er zijn weinig dieren irritanter dan muizen wanneer ze zorgen voor overlast in de woning. Muizen kunnen op tal van manieren voor overlast zorgen. De meest voorkomende vorm is ├╝berhaupt al hun aanwezigheid. Niemand zit er op te wachten dat je tijdens het diner ineens een muis langs ziet rennen, of op muizenkorrels in de keuken. Het ziet er heel erg vies uit en je wil al helemaal niet dat eventueel bezoek de muizen tegenkomt. We geven daarom enkele tips om muizenoverlast te voorkomen.

Zorg dat ze niet binnen komen

Wanneer muizen eenmaal binnen zijn, planten ze zich razendsnel voort. De muizen hebben weinig voedingsstoffen nodig en eten vrijwel alles. Ruiken ze eten maar kunnen ze ergens niet bij, dan vreten ze zich er wel doorheen. Wanneer ze eenmaal binnen zijn, zijn ze dus heel lastig weer weg te krijgen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Kortom: reden genoeg om er alles aan te doen om ze buiten te houden.

Maar als ze eenmaal binnen zijn: zo snel mogelijk bestrijden

Wanneer muizen eenmaal binnen zijn, is het van belang zo snel mogelijk tot de bestrijding van knaagdieren over te gaan. Door de muizen hardhandig te bestrijden, kan voorkomen worden dat er nog ergens in het huis twee muizen overgebleven zijn en de ellende over een paar weken weer van voor af aan begint. Laat het bestrijden dus over aan een ervaren ongediertebestrijder zodat de kans op een schoon huis zo groot mogelijk is. U kunt uiteraard ook zelf met gif en andere middelen aan de slag, maar zolang er ook maar twee muizen overblijven, kunnen ze in mum van tijd weer terug zijn. Neem dus geen risico en laat het bestrijden over aan ervaren professionals die exact weten hoe ze de muizen het beste weg kunnen krijgen.