Hoe kan je jouw kamer optimaal beveiligen?

Hoe kan je jouw kamer optimaal beveiligen?

feb 27, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Een goede inbraakbeveiliging is essentieel! Niet alleen voor woningen, ook voor je studentenkamer. Je moet er immers niet aan denken, dat je ’s nachts wordt opgeschrikt door ongewenste bezoekers. Of wat te denken van de diefstal van je laptop of mobiele telefoon uit je studentenkamer? Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om je studentenkamer te beveiligen. Niet alleen kun je voor een goed slot op de deur van je studentenkamer kiezen, ook kun je diverse andere beveiligingscomponenten gebruiken. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een camera op te hangen in je studentenkamer?

Een goed slot op de deur van jullie woning

Vaak ben je niet de enige student die in de studentenwoning leeft. Het kan zodoende een slimme keuze zijn om gezamenlijk, eventueel in overleg met de huisbaas, een goed slot op de voordeur te plaatsen. Maak hierbij duidelijke afspraken over wie de deur afsluit, om te voorkomen dat inbrekers zonder veel moeite binnen kunnen komen. De voordeur van je studentenwoning kun je het beste beveiligen met een driepuntslot. Dit is een slot die op drie punten met het deurkozijn verbonden is. Ook is het verstandig om een anti-kerntrekcilinder te gebruiken en een anti-inbraakstrip op de deur te plakken. Het openbreken van de deur met een koevoet wordt op deze manier een stukje lastiger voor inbrekers.

Je studentenkamer beveiligen

Nu de deur van jullie studentenwoning goed beveiligd is, kun je ook je studentenkamer beveiligen. Dit doe je door een stevig bijzetslot op je deur te laten plaatsen. Een cilinderslot is in veel gevallen niet de slimste keuze, omdat het je kozijn kan verzwakken. De kozijnen van de deuren in studentenwoningen zijn vaak immers niet heel dik. Ook kun je een camera binnen of net buiten je studentenkamer ophangen. Dit schrikt inbrekers af, omdat ze logischerwijs niet gefilmd willen worden.

Hulp bij het installeren van inbraakbeveiliging in Gent, Antwerpen of een andere grote stad? Schakel in dat geval altijd een lokale slotenmaker in!