Vijf tips voor hospiteren

Vijf tips voor hospiteren

feb 21, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Als je een kamer zoekt is de kans groot dat jij niet de enige geïnteresseerde bent en dat je eerst op meerdere hospiteeravonden moet verschijnen voordat je een sleutel krijgt. Hoe zorg je er nou voor dat je opvalt bij een hospiteeravond? Huurkamers.nl geeft je {aantal] tips.

  1. Blijf jezelf

Deze tip is wellicht een beetje cliché, maar wel belangrijk. Wanneer je in een ruimte zit met je potentiële huisgenoten en tien kapers op de kust, is het verleidelijk om alleen sociaal wenselijke antwoorden te geven. Maar het kan tot grote frustraties leiden wanneer jij zegt dat je een echt uitgaanstype bent, terwijl je in werkelijkheid liever vroeg in bed ligt. Zorg er dus voor dat je je openstelt, maar doe je niet compleet anders voor dan je bent.

  1. Spreek zoveel mogelijk bewoners een-op-een

Zijn er meerdere aanwezigen bij een hospiteeravond, dan kan het lastig zijn om op te vallen.

Probeer daarom zo veel mogelijk huisgenoten een-op-een te spreken. Daarmee zorg je ervoor dat je beter in hun geheugen blijft hangen.

  1. Stel zelf vragen

Door gerichte vragen te stellen krijg je een beter beeld van de woning of je potentiële huisgenoten, maar val je ook meer op. Vraag bijvoorbeeld naar gezamenlijke uitstapjes of naar het gebruik van gemeenschappelijke apparaten zoals de wasmachine of droger.

  1. Wees vriendelijk en enthousiast

Ook al heb je al honderd keer gehospiteerd of heb je er totaal geen zin in: blijf enthousiast. Je hebt immers maar een (paar) uur om een goede indruk achter te laten. Stel jezelf daarom netjes aan iedereen voor, bedank de bewoners voor de uitnodiging en neem een actieve en open houding aan. Kijk iedereen recht aan en lach af en toe.

  1. Bepaal of je hier écht wil wonen

Natuurlijk is het verleidelijk om iedere kamer aan te nemen die je krijgt aangeboden, maar bedenk je vooraf goed of de kamer jou ook aanspreekt. Heb je het gevoel dat je er niet helemaal tussen past of is de kamer totaal niet naar je zin, bedank dan vriendelijk en ga verder met je zoektocht naar een kamer.