Waar moet je op letten bij het huren van een kamer?

Waar moet je op letten bij het huren van een kamer?

feb 22, 2018 Blog by Huurkamers.nl

Als je voor het eerst een kamer gaat huren zijn er veel verschillende dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden. Dit zijn soms ook hele kleine dingen waardoor je ze snel vergeet. Door middel van dit artikel hopen we te zorgen dat je alles goed op een rijtje hebt voordat je gaat huren.

Legaal of Illegaal

Ga je legaal of illegaal huren. Dit is van belang voor het plaatsen van je adres. Als je legaal huurt kun je gewoon je adres als postadres opgeven. Als je illegaal huurt dan kan je dit niet doen, dit zal je verhuurder je ook vertellen. Wat je als oplossing hiervoor kunt doen is het bij een bekende van je te laten bezorgen.

Dubbel betalen

De eerste maand moet je twee keer het huurbedrag overmaken bij de meeste verhuurders. Dit omdat ze er dan verzekerd van zijn dat jij minimaal 2 maanden in de woning woont en blijft wonen. Niets is zo vervelend voor hun als iemand die niet betaald.

Verzekeringen

Je moet bij de bank een overlijdensrisico verzekering afsluiten. Want als de verhuurder nog geld van jou krijgt als je bent overleden kan je verzekering deze onkosten dekken. Het is niet iets wat leuk is, maar het moet wel even geregeld worden

Zorg voor een goedkope brandverzekering, maar wel eentje die goed genoeg is. Het is belangrijk dat deze verzekering wel alles dekt wat jij in je huis hebt staan. Mocht het ooit gebeuren dat er dus brand uitbreekt in je huis, heb je in ieder geval een goede verzekering waar je aanspraak op kunt doen.

Huisgenoten/buren

En als je nog huisgenoten hebt of buren let dan ook op hen. Het is belangrijk om gelijk een goede band op te bouwen met je buren zodat als er wat is je weet wat je aan ze hebt, in plaats dat ze je in de haren vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *